Живот

Интервју

СО ВЕК ЗАД НАС, ВО ВЕК ПРЕД НАС      

Интервју со братот и сестрата, Сашко и Панде Самарџиоски, главни директори на Прилепската пиварница  Како се чувствувате, како го доживувате реткиот јубилеј, едновековното постоење на Прилепската пиварница, како нглавни директори…

Loading

Култура

Камерен концерт во “Марко Цепенков”

Вечерва Камерен концерт на пијано ќе се одржи вечерва од 20 часот во фоајето од ЦК “Марко Цепенков”. Ќе се претстават младите пијанисти Михаил Јагуриноски и  Михаил Димоски од класата…

Loading

Спорт

Врање учествува на “Миле Нешковски”

Ракомет Како секое лето, ракометниот клуб Прилеп – машкиот суперлигаш, ќе го организира деветтото издание на Меѓународниот меморијален турнир “Миле Нешковски”. Настанот е од 29 август до 1 септември. Покрај…

Loading

Празник

Бизнис

ИНТЕРРЕГ ИПА програма за прекугранична соработка  Република Грција – Република Северна Македонија 2014 – 2020 г.

Информација за почеток на проектот: Стимулирање на зелени вработувања: Клучни точки за прекугранични образовни и технолошки иновации (Г.Е.М.С.) Регионалните комори со седиште во Битола и Прилеп, во рамките на Стопанската…

Loading

Репортажа

Здравје и практични совети

Стар, ама здрав како тинејџер

Еден 95-годишен Јапонец го јаде ова секој ден, затоа црниот дроб и цревата му работат како на саат. Меѓу здравите напитоци кои е добро да се консумираат секој ден, се…

Loading

Фељтон

ПИСМЕНОСТА ВО МАРУЛ (249) – 3 ДЕЛ

Фељтон: Томе Велјановски Исто така, и тие се весели домаќини. Се развија ора и песни во нивните домови. Групата свирачи со друштвото замина за кај Мурџевци кај Мите, па кај…

Loading

Око