СОВРЕМЕНИ ЈАНИЧАРИ

Заев до Тачи: “За тоа ме подготвуваа повисоки, надвор од Македонија”. Ниту вештачката интелигенција не може да ја покрие природната глупост. Од искон до денес, злата коб ја продолжуваат подоцнежниве…

Loading

ОПЕЛО НА МОЈАТА МАКЕДОНИЈА

Починати великани ги наследија мизерни џуџиња. Се натегаат кој да ја праша Грција дали можат да го одложат заковањето на последната шајка на ковчегот кој нé носи во неповрат. Уште…

Loading

И “ТЕШКОТО” Е НАШИОТ ИДЕНТИТЕТ

Кажувањето на вистината е најголем револуционерен чин. Муртинскиот “сонародник” го потпишал и крајот на постоењето на Македонија и Македонскиот народ, 12.2.2024. Тоа го почитуваат неговите истомисленици, македонските сатрапи и еврошарлатани.…

Loading

ЖРТВИ ШТО ГИ ПОСАКУВААТ СВОИТЕ ЏЕЛАТИ

Едно потсетување за кралот Мида. Посакал сé што ќе допре да се претвори во злато. Станал многу богат, но гладен и жеден, па посакал да се ослободи од таквата моќ.…

Loading

СВ. НИКОЛА НА ГОСТИ ЗА СВ. НИКОЛА ВО ПРИЛЕП

– Добредојде во нашиов град, свети оче Николае! -Добре најдов, почитуван оче! Еве дојде време да одговорам на поканата и да ги посетам библиската Македонија и вашиот, прочуен по верата,…

Loading

СПИЕВМЕ КОГА СЕ БАРАШЕ БУДНОСТ

Македонија разорена однадвор, поклонета и  украдена од внатре. Прво на државата и народот им се одзеде знамето и името, потоа историјата, јазикот, културата, уништено образование, лаги, скандали, афери. Денешнава политика…

Loading

ПАРТИСКА ПАЈАЖИНА

Тешко болниот здравствен систем, неподносливата смрдеа на корупција и непотизам што се шири од сите пори на општеството, катастрофално лошата реформа, ако воопшто може да се нарече реформа, во образованието;…

Loading

ТОМОС   СО   МИРИС   НА   НОВ   ПРЕСПАНСКИ   ДОГОВОР

Ако сакаш да уништиш еден народ, тогаш уништи му го неговото најдлабоко паметење, уништи му ја црквата. На 17 07 2022 год во весникот Зенит ја објавив мојата колумна со…

Loading

ПОЧИТУВАЈТЕ ГО МИНАТОТО

Несреќна е земјата во која нема херои, но не е многу среќна земјата во која има потреба од херои. Македонијо, нека Бог те заштити од делата на злобните луѓе од…

Loading

ВЕРУВАЈ, АМА ГЛЕДАЈ НА КОГО

Разнебитена, ограбена, прекрстена, понижена и ретуширана, со власт на шуто и рогато, будалаштините ќе се изучуваат како пример на најуспешен (анти) образовен проект. Муртинска историја на дело. Пофалби  од Малевски…

Loading