ВИЦ НА НЕДЕЛАТА

Шетал Цеко со жена си и по некое време му текнало: – Жено носиш фломастер со тебе? – Не. – Брзо оди дома и донеси фломастер. Жената без да праша…

Loading

АПЧИЊА ЗА ЗДРАВИ

Комплотот меѓу медиокритетите и интелектуалната бижутерија мора се разруши засекогаш. * Кога други го узурпирале твојот дом,  ќе постанеш кираџија во сопствената куќа * Туморот на корупцијата се заканува да…

Loading

АКЦИЈАШКИ ПОЗДРАВ, ЗДРАВО

Народ со ваква младина, не се плаши за својата иднина. Вака пишува на една од паролите под кои работат младите прилепчани некаде околу силосите пред околу пет-шест децении. Со лопати…

Loading

ВИЦ НА НЕДЕЛАТА

Пеце се пушта на Петра: – Петро ајде да имаме секс. – Ех, не може така. Биди малку поромантичен… – Како стоиш со ѕвездите? – Ги обожавам. – Тогаш ајде…

Loading

АПЧИЊА ЗА ЗДРАВИ

Не влегувај во дијалог во кој ќе останеш без зборови. * Кога граѓаните најмногу имаат потреба, граѓанските организации најмалку се забележуваат… * Кога ќе ти ја покажат вратата употреби ја,…

Loading

ВИЦ НА НЕДЕЛАТА

Пецо се јавува на техничка подршка. – Алооо?! – Повелете господине, ја добивте техничката подршка. Како можеме да ви помогнеме? – Не ми работи рутерот од интернетот. – Во ред,…

Loading

АПЧИЊА ЗА ЗДРАВИ

Се бараат промени многу долго време што може да се побара и се’ да се промени!? * Родените за сокаци нема што да бараат во парламент. * Преодна влада кого…

Loading

ЛАЈЧИНО ТРОПАЊЕ И ГАЗОВО ПРДЕЊЕ НЕ Е ИСТО

Си била една девојка, алајкурка, имала лошо родителско воспи­та­ње – многу прдела, а това и станало обична навика. Ни страм, нити страв имала девојката, прдела пред секого и секаде кога…

Loading

ВИЦ НА НЕДЕЛАТА

Пејо и Пејојца се шетаат низ мариовска шума. – Пејо, имам чувство дека сакаш да ме искористиш! – Нема – одговара Пејо. Продолжуваат понатаму во шумата и еве ја таа…

Loading

АПЧИЊА ЗА ЗДРАВИ

Коруптивниот тумор се заканува да премине во канцер. * Дали зад ѕидот на плачот се наоѓа бурето со барут? * За оние кои си купуваат дипломи не знаат дека историјата…

Loading