РЕАКЦИЈА ОД СОВЕТОТ НА ОПШТИНА ПРИЛЕП

Советот на Општина Прилеп и претседателот на Советот, работат и ќе продолжат да работат одговорно и транспарентно, согласно правната регулатива, во интерес на сите граѓани, меѓу другото се вели во…

Инженеринг ТЕРАКОТА: СОВЕТНИЦИТЕ НЕ СЕ ДОБРЕДОЈДЕНИ НА ГРАДСКАТА СЛАВА СВЕТИ НИКОЛА      

Компанија Инженеринг Теракота изразува револтот од односот органите на Локалната самоуправа на чело со Советот на град Прилеп. Претставниците на Советот на Општина Прилеп нема да бидат поканети на градската…

ПРИЛЕПСКИТЕ НОВИНАРИ СО БОЈКОТ НА ЗНМ

Очи широко затворени! Со една реченица вака би се опишал долгогодишниот однос на ЗНМ кон новинарите од внатрешноста или оние кои живеат и работат надвор од Скопје. Оставени да се…

ПРИЛЕП ГО ПРАЗНУВА ТРЕТИ НОЕМВРИ

Денот на ослободувањето– Трети ноември, Прилеп го одбележува со бројни настани. Делегации од општина Прилеп, од Сојузот на борци, од политичките партии положија цвеќиња на спомен обележјето на Методија Андонов…

СТАРАТА БИБЛИОТЕКА ВО ПЛАМЕН

ПОКРИВОТ НА СТАРАТА БИБЛИОТЕКА ВО ЦЕНТАРОТ НА ПРИЛЕП Е ВО ПЛАМЕН. ДВЕ ПОЖАРНИКАРСКИ ВОЗИЛА СО ПОЖАРНИКАРИ СЕ ОБИДУВААТ ДА ГО ЛОКАЛИЗИРААТ ОГНОТ. ОБЈЕКТОТ ОДАМНА Е НАПУШТЕН И Е ПОКРИВ ЗА…

ПАЛАЧИНКИ НА ПЛОШТАД

Повторно Палачинкијада утре,10 ЈУНИ, на камената бина во 16 часот за круна на учебната година . Манифестацијата изминативе години не се одржуваше и сега е вратена по 5 години пауза.…

КОИ СПОРТСКИ КЛУБОВИ И ГРАЃАНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ДОБИЈА ПОДДРШКА ОД ОПШТИНАТА?

Комисијата за финансирање и буџет при Советот на Општина Прилеп, одржа седница на ден 5.04.2022 година во состав Ирена Стерјовска Локвенец-претседател, Александар Китаноски, Дарко Андреески, Александра Сваќароска и Трајче Ржаникоски…

50 садници на бадеми покрај Трескавец

Со засадување 50 садници на бадем покрај манастирот Трескавец на денот на пролетта и екологијата, градоначалникот Борче Јовчески,  заедно со претседателот на Совет Дејан Проданоски, директорот на ЈКП Комуналец, Рубин…

ЗОРАН ПАЧЕШКОСКИ Е НОВИОТ ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ОО НА СДСМ – ПРИЛЕП

Зоран Пачешкоски е новиот претседател на ОО на СДСМ во Прилеп. Тој дека ја добил довербата од раководството на СДСМ и претседателот Димитар Ковачевски да биде претседател на прилепската општинска…

Приведена земјоделска инспекторка во Прилеп поради примање поткуп 

Утрово во 09.30 часот во угостителски објект во Прилеп, полициски службеници од Надворешната канцеларија за криминалистички работи Прилеп ја лишиле од слобода В.В. – земјоделски инспектор во Државен инспекторат за…