ЕМ ЕКСПЕРТ, ЕМ СВЕДОК НА СМРТ И КРВ

Бобан Стојаноски – дипломиран сообраќаен инженер – вештак Со преку 20 годишно искуство Бобан Стојаноски – дипломиран сообраќаен инженер, ги открива тајните на професијата, односно суштината на вештачењето на сообраќајките…

Loading

ЗАЕДНИЧКИ ДО ПОГОЛЕМА ПРОДУКТИВНОСТ

Ирена Јакимоска, претседател на Регионалната стопанска комора Прилеп Конструктивни и прагматични беа дискусиите на стопанствениците на седницата на Управниот одбор на Регионалната стопанска комора, на која присуствуваше градоначалникот Борче Јовчески,…

Loading

ПОТРЕБНА Е ИНСПИРАЦИЈА ЗА ДА СЕ НАУЧИ ШТО Е ЉУБОВ И ПОЧИТ КОН МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК

Христина Ангелеска (25 г.), магистер по македонистика со комуникологија Прилепчанката Христина Ангелеска (25 г.) неодамна стана магистер по македонистика со комуникологија на Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков” во Скопје.…

Loading

СЕ ПРЕДВИДУВА ПОГОЛЕМ БРАН НА ГРИП БИДЕЈЌИ ДВЕ ГОДИНИ НЕМАВМЕ ПОРАДИ РЕСТРИКТИВНИТЕ КОВИД МЕРКИ 

Прим. Д-р Татјана Станимировиќ, спец. епидемиолог во Центарот за јавно здравје Акутните респираторни инфекции се најчестите инфекции кај човекот. Возрасен човек  заболува просечно 3-4 пати годишно, а децата почесто (4-7…

Loading

ПОМОШ, КЛУБОВИ, ЗДРАВЈЕ И ЗАБАВА

ИНТЕРВЈУ – СЛАВКО ТРАЈКОСКИ – ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЗДРУЖЕНИЕТО   НА ПЕНЗИОНЕРИТЕ ОД ПРИЛЕП Кои активности ја одбележаа постпандемиската година во Здружението на пензионерите? Нескромно е, ама бевме доста активни. Преку комисиите,…

Loading

ОД ШАРМОТ НА ДОЖДЛИВИОТ МАНЧЕСТЕР НА БРЕГОТ НА СВЕТЛИНАТА

Интервју – Милан Сапунџиоски – доктор специјалист по радиологија во Гибралтар Како се случи специјалистот по радиологија од Прилеп, преку Манчестер, да работи во Гибралтар, на портата на Атлантикот со…

Loading

СОНЦЕ ПРОТИВ СТРУЈНИОТ УДАР

Интервју – Сашко Самарџиоски – директор на на Прилепската пиварница –Инсталација на фотоволтаици би компензирале 35-38 отсто од струјата, која ја користиме на годишно ниво. Растот на цените на струјата,…

Loading

КЛУЧОТ НА УСПЕХОТ Е ВО СОРАБОТКАТА И УПОРНОСТА

Даниела Перканоска, генерален менаџер на Авто Контрол – Таа е меѓу 20-те најуспешни жени, менаџерки, за 2022 година прогласени неодамна од Агенцијата Марили. Од кога постои приватната компанија Авто Контрол…

Loading

ФОКУСИРАЈ СЕ НА ЦЕЛИТЕ, А НЕ НА ПРЕПРЕКИТЕ

Интервју: Сања Ристеска, фолк пејачка Новиот видео запис за песната “Да заиграме” ја шокира јавноста. Очекуваш да стане нов “свадбарски хит”? “Сања Ристеска се омажи?!” Мистерија која трае (се смее)…

Loading

СТЕРЕОТИП Е ДЕКА МЛАДИТЕ ЧЛЕНУВААТ ВО ПАРТИЈА САМО ЗА ВРАБОУВАЊЕ ВО АДМИНИСТРАЦИЈАТА

Христијан Тунески Тунески – Новиот претседател н а УМС на ВМРО – ДПМНЕ – Прилеп Новиот 21 годишен претседател на УМС на ВМРО – ВМРО ДПМНЕ на Прилеп, Христијан Тунески,…

Loading