ПОВЕЌЕ СТРУЈА ОД БИОГАС

Во пречистителната станица на ЈП Водовод и канализација Додека ЈП Водовод и канализација очекува виза за намалување на цената на струјата, а со тоа и на цената на водата, директорот…

ИМА АПАРАТИ, А ЌЕ ИМА И СПЕЦИЈАЛИСТИ 

Во Болницата Има парно греење во болницата. Проблемите на вработените и пациентите беа од објективни причини. Саниран е сериозниот дефект на главната цевка од водоводната мрежа. Поставена е нова од…

ПОСТАПКАТА ЗА ТЕНДЕР ЈА ИЗДОЛЖИ САНАЦИЈАТА НА ДЕФЕКТОТ ПОВРЗАН СО КОТЛАРАТА

Зошто болницата две недели беше без парно греење? Поради пукање на главната водоводна линија стара повеќе од 40 години која била поврзана со котларата болницата беше без парно греење. Санацијата…

ПРИЛЕПСКИТЕ НОВИНАРИ СО БОЈКОТ НА ЗНМ

Очи широко затворени! Со една реченица вака би се опишал долгогодишниот однос на ЗНМ кон новинарите од внатрешноста или оние кои живеат и работат надвор од Скопје. Оставени да се…

ПОВИСОКИ ЦЕНИ ЗА 20 ОТСТО

Тутунскиот комбинат ги отвори откупните пунктови Тутунарите веќе се на вагите за проценка за родот на тутунот од годинешната берба. Дел од откупните компании ги отворија пунктовите во предвремениот рок,…

ЈОВЧЕСКИ ДА НАПРАВИ НЕШТО ДОБРО – ДА ПОДНЕСЕ ОСТАВКА

Зоран Пачешкоски, претседател на ОО СДСМ Според Зоран Пачешкоски, претседателот на ОО СДСМ Прилеп Борче Јовчески е најнеспособниот градоначалник во историјата на Прилеп и не реализирал ниту еден проект. -Неспособноста…

365 ДЕНА ЛОКАЛНА ВЛАСТ

Градоначалникот Борче Јовчески: При светска енергетска и економска криза, во едногодишното работење градоначалникот Борче Јовчески ги реализирал ветените проекти за подобрување на квалитетот на животот на граѓаните. Рехабилитација на сите…

ВИТАМИНКА ГО ЗБОГАТИ КНИЖНИОТ ФОНД СО 1100 КНИГИ

Во библитеката Витаминка донира 1100 книгиво градската библиотека. Книжниот фонд е збогатен со 150 наслови од различни жанрови од домашни и странски автори, лектирни изданија, популарна литература, белетристика, детска и…

КЕТИ СМИЛЕСКА ОСТАНУВА НА КОРМИЛОТО НА БОЛНИЦАТА

Ја цементира својата позиција Кети Смилеска за прв човек на болницата. Останува на кормилото на јавната здравствена установа по спроведување на јавниот конкурс за именување на директор на Општата болница…

ИГРА И ПЕСНА ЗА ПРАЗНИКОТ НА ГРАДОТ

ВО ДЕТСКИТЕ ГРАДИНКИ “НАША ИДНИНА” Во рамките на проектот ,,Традицијата и културата на мојот роден град”, а во чест на 3-ти ноември децата од градинките “Наша Иднина” рецитираа, играа и…