СЕ ПОДГОТВУВА ЦЕЛОДНЕВЕН ПРЕСТОЈ

ВО ОУ „РАМПО ЛЕВКАТА“ Во ОУ ,,Рампо Левката,, се создава стимулативна атмосфера за одвивање на современ воспитно-образовен процес преку доопремувањето и инфраструктурнто уредување. Покрај тоа, се интензивираат и се омасовуваат…

Loading

ОУ „СТРАШО ПИНЏУР“ Е УЧИЛИШТЕ – АМБАСАДОР

Со оддавање почит на херојот и со културни и спортски приредби учениците наставниците од ОУ ,,Страшо Пинџур,, од селото Мало Коњари го одбележаа патрониот празник. Се организира и ликовна работилница.…

Loading

ЦВЕЌЕ ЗА ХЕРОЈОТ

За 76 годишнината од загинувањето на Кузман Јосифоски- Питу   СОУ ,,Кузман Јосифоски – Питу,, ја одбележа 76 годишнината од смртта на патронот. Делегации од градоначалникот Илија Јованоски и делегации…

Loading

ОДБЕЛЕЖАНА 102-ГОДИШНИНАТА ОД РАЃАЊЕТО НА КИРЕ ГАВРИЛОСКИ – ЈАНЕ

За 102 годишнината од раѓањето на народниот херој Кире Гаврилоски -Јане, делегации од Општината, Совет, ООУ ,,Кире Гаврилоски -,Јане,, и семејството на херојот, положија свежо цвеќе пред спомен обележјето на…

Loading

ПАРТНЕР УЧИЛИШТЕ ЗА ДУАЛНО ОБРАЗОВАНИЕ

СОУ „Ристе Ристески – Ричко“ СОУ „Ристе Ристески – Ричко“ е стручно училиште кое создава кадри за производствените компании и е партнер училиште во пилот проект за т.н. дуално стручно…

Loading

ТРИБИНА: „СОЦИЈАЛНИТЕ МРЕЖИ – ОПШТЕСТВЕНО ДОБРО ИЛИ ОПШТЕСТВЕНО ЗЛО“

СОУ Гимназија „Мирче Ацев“ Како да се користат добрите страни на социјалните мрежи и интернетот, да се заштитат себе си и другите и да знаат како да реагираат во случај…

Loading

ПОДОБРА ИНКЛУЗИВНА КЛИМА

ОУ „Кире Гаврилоски- Јане“   Еден од тоалетите во ООУ „Кире Гаврилоски – Јане” е прилагоден и адаптиран кон условите кои се неопходни за лицата со посебни потреби, а со…

Loading

НОВО ПИЈАНИНО ВО МУЗИЧКОТО УЧИЛИШТЕ

Основното музичко училиште „Ордан Михајлоски – Оцка” набави ново пијанино од австриската фирма “ФЕУРИЦХ”, кое е со висок квалитет и кое ги задоволува стандардите за во училница и за пошироко…

Loading

НАЈДОБРИ ПИОНЕРСКИ ЕКИПИ ВО МАЛ ФУДБАЛ „СВЕТИ НИКОЛА 2019“

На турнирот во мал фудбал „Свети Никола 2019″, првото место од генерацијата 2005/2006 и припадна на екипата „Ивовод”, а второто на фудбалската школа „Тони”. Во генерацијата 2007/2008, најдобри беа младите…

Loading

ПРОШТАЛНА ПРЕТСТАВА НА ГЛУМЦИТЕ МАТУРАНТИ

СОУ „Ѓорче Петров“ Глумците матуранти од Драмската секција на СОУ „Ѓорче Петров“ се збогуваа од публиката со претставата „Наша луда клиника“. Сценариото на комичната претстава е на Филип Стојаноски и…

Loading