ИНТЕРРЕГ ИПА програма за прекугранична соработка  Република Грција – Република Северна Македонија 2014 – 2020 г.

Информација за почеток на проектот: Стимулирање на зелени вработувања: Клучни точки за прекугранични образовни и технолошки иновации (Г.Е.М.С.) Регионалните комори со седиште во Битола и Прилеп, во рамките на Стопанската…

Loading

ВИТАМИНКА ГИ РЕДУЦИРА ТРОШОЦИТЕ ЗА ЕЛЕКТРИЧНА ЕНЕРГИЈА СО ФОТОВОЛТАИЦИ

Многу државни пречки за експлоатација на сонцето за струја Витаминка е првата компанија во Прилеп, кој пред четири години инсталира фотоволтаичен систем за производство на струја од сонцето  на еден…

Loading

Субвенции на велосипеди во Ривер Софт – Прилеп

Субвенција до 50 отсто од вредноста на купениот велосипед, но не повеќе од 5.000 денари во нето износ по лице/домаќинство за купување на велосипед за барателите кои поднесле комплетно барање…

Loading

ДОСТОИНСТВЕНО ИСПРАЌАЊЕ НА ПОКОЈНИКОТ ДО ВЕЧНИОТ ДОМ БЕЗ ТРАУМА ЗА БЛИСКИТЕ

Вечен дом Јокиер Руте – лиценцирана агенција за погребни услуги – Вршат и солидарен погреб Во мигот кога престанува да чука срцето и се губи последниот здив, блиските на покојникот…

Loading

ВОЛШЕБНАТА ЗАГАТКА НА ВИНАТА ПИРГАН

Во знак на одбележување на празникот Св. Трифун, заштитникот на винарите и лозарите, винаријата Пирган со повеќе од 25 годишна традиција понуди дегустација на четири нови стручно и автентично третирани…

Loading

СОНОТ СТАНУВА ЈАВЕ СО ФИНАНСИСКОТО ДРУШТВО ДЕНАР – КРЕДИТИ

-Пари не само за подобар живот Веќе две ипол години блеска на кредитното небо и привлекува со атрактивната понуда финансиското друштво Денар – кредити. Долгогодишното искуство, знаење и стекнатата репутација…

Loading

ПРОФЕСИОНАЛНОСТА РАЃА АРХИТЕКТОНСКИ ДЕЛА ЗА РЕСПЕКТ

27 ГОДИНИ ТЕРАКОТА ИНЖЕНЕРИНГ Речиси три децениското професионално искуство со почитување на сите стандарди во градежништвото, на Теракота Инженеринг í носат пари, но и имиџ за компанија која гради архитектонски…

Loading

ПОРЦИИ СО ЉУБОВ И ТРАДИЦИЈА

Кетеринг Апетит Кристи Здравков и Александар Ристески се компањоните кои заедно влегоа во нов бизнис со готвени јадења. Кетеринг Апетит постои само еден месец. Партнерите не можат да здивнат од…

Loading

ХАРМОНИЈА И ТРУДОЉУБИВОСТ ДО УСПЕХ

Дрвосек 99 Бети и Столе Бучковски, функционираат како едно. Брачната хармонија и разбирање ја преточиле и во бизнисот. Се посветиле на работата, за парчето леб потребно за одржување на фамилијата,…

Loading

СО 2,4 МИЛИОНИ ЕВРА ДИВИДЕНДА ЌЕ СЕ СЕРВИСИРААТ СТАРИ ДОЛГОВИ

Заедничката фирма на ТКП и Филип Морис  Тутунскиот комбинат (ТКП) доби дивиденда од 2,4 милиони евра од заедничката компанија Филип Морис – Тутунски Комбинат Прилеп. Тоа е раст за 58…

Loading