ЗА 10 КИЛОГРАМИ ОТПАД – ЕДНА ФИДАНКА

ПО ВТОР ПАТ ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД

Успешно беше реализирана втора година по ред, еколошката акција „ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД 2023”. Се чистеше околу вештачкото езеро.

Во оваа акција учество зедоа учениците и наставници од основните општински училишта предводени од локалните власти и ЈКП Комуналец. Отпадот беше собран и селектиран според неговиот вид во различни кеси за отпад.

За секои 10 килограми собран отпад, Министерството за земјоделство ќе обебзеди по едно дрво за пошумување на нови шуми!

Loading