Учење низ игра

ОУ Климент Охридски

1. Pravat soncevi casovnici na nastavaВоведувањето на програмата Кембриџ предизвика реакции кај наставниците и родителите. Тоа не беше проблем и за наставничката Катерина Трајкоска во соработка со Светлана Ангелеска. Секојдневно ја искористуваат креативноста да им ја олеснат наставата на второодделенците. Низ игра прават сончеви часовници и ги испробуваат во природа. Учат за сообраќај преку интерактивна табла. На децата им е забавно и се “тепаат” кој попрв да биде скорнат пред табла, да сподели што научил.

 

2. Mladite tehnicari od 'Kliment...'На Државниот натпревар за Млади техничари и природници, под менторство на Цветанка Јочкоска, ученичката Натали Ристеска во областа применета хемија се избори за второто место, а Стефани Мирческа го освои четвртото место во екологија. 

Loading