Биолози и спортисти

ОУ Кире Гаврилоски – Јане

1. Biolozite od OU 'Kire...'

Од петмината осмоодделенци од ОУ “Кире Гаврилоски – Јане” на регионалниот натпревар по биологија и природни науки, Сара Атанасоска, Давид Николоски и Благојче Павлески се покажаа како врвни биолози. Освоените прва места ќе ги однесат на државен натпревар. Ментори се Снежа Дрлеска и Маја Мојсоска.

Шестоодделенците со наставникот Благојче Илиески, на општинските натпревари во машка конкуренција станаа прваци во одбојка, а женските во ракомет.

Loading