КУКЛЕНА ПРЕТСТАВА ОД ПРВАЧИЊА

ОУ “Добре Јованоски”

Mali, ama umeat da priredat kuklena pretstavaИако се малечки, првачињата од 1-4 од ОУ “Добре Јованоски” желни се за нови знаења, да откриваат нови погледи и светови, приредувајќи куклена претстава од драмата “Изгубената кукла”. Ги навреа куклите на нивните малечки, но вредни рачиња и во училницата подготвија мини куклен театар. Секој се најде во по некоја улога, кој кукла, кој лисица, волк, зајак, некој стана девојчето Весна и таткото кои ја бараа изгубената кукла.

Немаше крај на среќата и задоволството.

Loading