СООБРАЌАЈЦИ ОД “…РИЧКО”

Stroj na idnite soobrakjajciСообраќајната паралелка од СОУ “Ристе Ристески – Ричко” се промовираше пред зградата на локалната самоуправа како дел од проектот на МВР и ОБСЕ за поголема безбедност на улиците и патиштата. Триесетината ученици дотерани во облека на сообраќајната полиција заедно со полициските службеници го регулираа сообраќајот во центарот. Ја креваа палката со знакот СТОП кога некои од возачите не ги почитуваа правилата во сообраќајот и советуваа за поголема  безбедност. 

Loading