НЕТА НАГРАДА ЗА БУРЕ БАРУТ

Театарот се закити со награда за претставата Буре барут од Дејан Дуковски, во режија на Наташа Поплавска. Овојпат доаѓа од меѓународното жири на НЕТА на четвртиот фестивал на камерна драма на НЕТА во Струмица, во рамките на фестивалот “Ристо Шишков”.

Наградата на НЕТА театарската мрежа за претставата е доделена за оригинално користење на музичката и актерска интерпретација, што преставуваат висок уметнички дострел.

Театарот добива вторпат награди од НЕТА мрежата. 

Loading