ЦРТЕЖИ ОД ГЕГОСКИ, КОСТОВ И ЧАТЛЕСКИ ВО ПРАГА

На изложбата ,,Експериментален цртеж,, што ја отовори ДЛУМ во Прага, се претставуваат и нашите тројца уметници, Кирил Гегоски, Васил Костов и Тони Чатлески. Делата се презентирани во друштво на 60 македонски автори.

– Цртежите нудат различни пристапи со неограничена скица, и се развој на нови варијации, преку молив на хартија, до концептуални пристапи – велат од ДЛУМ.

Loading