СОЛИДЕН ПЛАСМАН

Шах

На Отвореното поединечно државно првенство во Струга мошне солидни настапи имаа прилепските шахисти.  Четирикратниот првак, ВМ Звонко Станојоски, го освои седмото место. Беше блиску до врвот, бидејќи собра шест поени, само поен помалку од  шампионот, ИМ Филип Панчевски. Веднаш под Станојоски е ФМ Роберт Велески со шест поени, но послаб бухолц. Се покажа и најмладиот Давид Манески на 25. место со четири ипол поени.

Учествуваа 44 шахисти од Македонија, Србија и Бугарија.

Loading