РАДОСТ ОД ЕКОНОМИСТИТЕ ЗА “ЅУНИЦА”

Rabotni uniformi za ,,Sunica,,Ученици од СОУ “Кузман Јосифоски – Питу” ги распределија парите собрани од хуманитарната акција за продажба на честитки во Дневниот центар за лица со посебни потреби “Ѕуница”. Средствата се насочени за изработена училишна униформа која штитениците ќе ја носат секој работен ден. Децата добија опрема за физички активност. Учениците ја продолжуваат соработката со Дневниот центар со дружење за почест сјај во очите и радост за штитениците.

Акцијата ја поттикна професорот Јасминка Димоска во соработка со градоначалникот на Кривогаштани, Тони Заткоски.

Loading