Ближи Изборот на спортист на Зенит

Сиромашна 2011 година

Изминува уште една година, сиромашна со добри спортски резултати од прилепските спортисти. Од бедно, победно. Ближи четвртиот Избор на најдобрите спортисти според Зенит. Скромна спортска година, а со тоа скромен Избор, со цел да продолжи континуитетот. Од идниот број читателите ќе гласаат преку СМС. Во меѓувреме ќе дадат свое мислење компетентните. И на крај да се доделат титулите по категории. Размислуваме, во духот на скромноста, доделувањето на признанијата на најдобрите да биде на спортски натпревар пред публика. Претходните три години прогласени беа, двапати, фудбалерот Илија Несторовски, лани Филип Мирчески, од олимписките, борачот Стојанче Тушески, ракометарките Цветанка Срњакова и Тања Шалевска, а од неолимписките двапати параглајдеристот Мартин  Јованоски и еднаш каратистката Верица Трајкоска.

 

Loading