Прилепчанка измамена од битолчанка на Фејсбук

Полицијата ја товари О.И. (20) од Битола за измама на прилепчанка за 18 илјади денари преку Фејсбук. Според СВР Битола, во мај битолчанката контактирала со С.И. од Прилеп преку интернет да í обезбеди бесплатно лекување на ќерка í во странство, оти боледувала од церебрална парализа. Битолчанката се мамела дека е претставник на фондацијата “Акиќ”, која помогала финансиски за странски болници. Битолчанката побарала 18 илјади денари за трошоци. Откако ги зела парите, исчезнала и не се јавувала. Полицијата ја открила и ја сомничи за измама.