ПРЕДИЗВИЦИ ИНДОНЕЗИЈА И ЧЕШКА

Параглајдерство

Засилени подготовки на клубот ≠ семејство ПК Делта, на Миле, Мартин и Борјан за серијата Светски купови, за петтиот во Индонезија од 3 до 5 јуни, а од 24 до 31 јули е континенталниот шампионат во Чешка. Во Валона, Албанија, беше 12 на меѓународниот натпревар во прецизно слетување. Во конкуренција на 30 натпреварувачи од 16 земји, Мартин Јованоски е петти. Од останатите прилепчани, Кристијан Темелкоски е осми. Македонија го освои третото место со 1359 поени.

Loading