БЕСПЛАТНО МЕРЕЊЕ ОЧЕН ПРИТИСОК

Уште денеска во болницата

Под мотото “Не губете го од вид вашето семејство”, уште денеска може бесплатно да се мери очен притисок во Болницата. Граѓаните можат да се запознаат и со карактеристиките на болеста, од која милиони луѓе во светот го губат видот. Навременото откривање на глаукомот од очен лекар, може да придонесе за зачувување на видот. Редовните прегледи се една од мерките за порано откривање на глаукомот – вели специјалистот Николина Симеска – Цвејоска.

Loading