ЌЕ СЕ ЗАСАДАТ 66 ХЕКТАРИ

На Денот на дрвото

Во акцијата Ден на дрвото денеска ќе се засадат 66 хектари кај Вештачкото езеро, кај Селце и под Плетвар. Граѓаните ќе садат багрем, јасен, црн бор. Садниците се обезбедени од расадникот на ЈП “Црн бор”. Претпријатието деновиве засади јасен во должина од 30 километри на патот Прилеп – Тополчани.

Loading