ЧАТЛЕСКИ РАЗУБАВИ УЧИЛИШТЕ

Креативноста на Тони Чатлески, како сликар излезе на виделина и покрај големите обврски во ЦК “Марко Цепенков”, институција со која раководи. Пред почетокот на новата учебна година на училиштето “Гоце Делчев” да му подари две слики. Едната пејзаж, другата со мотиви од деца. Уметничките креации се со голем формат и ќе останат трајно сведоштво за неговиот ангажман. Воедно ќе го разубавуваат училиштето. Чатлески вели дека му било посебно задоволство да наслика дела за ОУ”Гоце Делчев”.

Loading