ПРЕТСТАВНИЦИ ОД АВСТРАЛИСКАТА АМБАСАДА НА СРЕДБА СО ПРОФЕСОРИ

Центар за иновации и развој ИНОС

Во рамките на проектот “Пелагонија Рурал Њоман Траининг” поддржан од австралиската амбасада за Србија, Северна Македонија и Црна Гора, дел од тимот на Центарот за иновации и развој ИНОС, проф. д-р Ѓорѓи Манчески, проф. д-р Наташа Трајкова Најдовска и д-р Марија Мидовска Петкоска, остварија средба со австралискиот заменик-амбасадор Фил Андерсон, почесниот конзул на Австралија Зоран Костовски и градоначалникот Борче Јовчески. Се дискутираше за социо-економскиот развој и надминувањето на локалните предизвици.

Учесниците се вклучиле во плодна дискусии, споделувајќи ги согледувањата и давајќи им поддршка на иницијативите за поттикнување позитивни промени. Со заедничка визија за посветла иднина, акцентирано е значењето на зајакнувањето на жените и поттикнувањето одржлив раст во нашата заедница.

Дел од жените учеснички и членки на организацијата Феел Крусево ги споделиле личните искуства и достигнувања. Нивните инспиративни приказни придонесуваат во јакнењето на положбата на жените, засилувајќи ја потребата за еднакви можности за сите членови на нашето општество. Нивните перспективи одиграа клучна улога во обликувањето на дискусиите кон инклузивни и влијателни решенија.

-Заедничкиот пристап поттикна размена на идеи, споделување на најдобри практики и истражување, како и развој на потенцијални идни проекти кои дополнително ќе го подигнат социо-економскиот развој на нашиот регион. Работејќи заедно, можеме да се справиме со итни предизвици и да создадеме одржливи решенија во корист од нашата заедница на долг рок – велат од ИНОС.

Состанокот го отвори патот за континуирана соработка и зајакнати партнерства. Со поддршка и посветеност на сите засегнати страни, нашата заедница е подготвена да направи значителни чекори кон попросперитетна и инклузивна иднина.

Loading