ПРОБА НА МОМАТА РОК ТРЕИЛ

В недела “се готви” пробно трчање на патеката по Селечка Планина во близина на карпата Момата, во организација на прилепската дивизија на ТРЕКС. Ама ако “времето се погоди”. Па и да не се погоди, наместо да се трча, ќе се пешачи по две патеки, едната 15 км. со 720 м. Д+, и другата, за дотрчување, 28 км. со 1230 м. Д+. Ако не дозволуваат временските прилики, ќе се одложи пробата за трката Момата Рок Треил по Селечка Планина, што ќе се одржи напролет. 

Loading