МАКЕДОНСКО – ХРВАТСКА ФОЛКЛОРНА ВЕЧЕР

Гости од КУД Далмација – Дуги рат од Сплит, КУД Илинден од Битола и домаќините КУД Мирче Ацев вечерва во ЦК “Марко Цепенко” ќе имаат македонско – хрватска фолклорна вечер. Трите друштва ќе се претстават со дел од својот богат репертоар на ора и песни од Македонија и Хрватска.

На програмата се ора од цела Хрватска, староградски танци од Далмација и од Лика, во придружба на тамбурашки и мешан оркестар.

Друштвото Далмација – Дуги рат со 200 членови постои од 1967 година и го негува изворниот хрватски фолклор, особено од Далмација и од загорското подне

Loading