ПОСИЛЕН ОД ВЕТРОТ

Параглајдерство

Во тешки услови на силен ветер, на работ од безбедноста, во Гостивар се одржа Меѓународен параглајдерски натпревар во прецизно слетување со триумф на најмладиот, 19-годишен Борјан Јованоски. Меѓу 30 пилоти од Албанија, Косово и Македонија беше единствениот без негативни поени. Малку под него се пласираа останатите репрезентативци од градов, втор Златко Спиркоски, петти Христијан Темелкоски, шести Миле Јованоски.

На потег е Мартин Јованоски на Светскиот куп во Турција.  

Loading