ДАМЕСКИ, ПАК ПРАТЕНИК

Панче Дамески ќе биде новиот пратеник во редовите на ВМРО – ДПМНЕ во Собранието по локалните избори. Тој доаѓа од собраниските клупи на местото на Ванчо Апостолов, кој стана градоначалник на Неготино. Дамески е следен на пропорционалната листа на ВМРО – ДПМНЕ и коалицијата од последните парламентарни избори во 2011 година

Дамески заминува од факултетот за ветерина во Битола и оди во Собранието, каде беше пратеник од 2006 до 2011 година.