ИН МЕМОРИАМ

Почина Ацо Јованоски – Реган на 73-годишна возраст. Тој беше возачот на автобус на 8 август 2001 година, кога загинаа десет прилепчани  нападнати во заседа од албанските екстремисти кај Карпалак,

Херојот Јованоски успеа да спаси голем број животи, управувајќи го запалениот автобусот со прилепски резервисти, извлекувајќи ги од местото на нападот и спасувајќи поголем дел од бранителите.

Loading