ПРОМОЦИЈА НА “ИСПОВЕД НА ЕДЕН МАКЕДОНЕЦ”

“Исповед на еден Македонец” е книгата од Ладе Б. Талески од Прилеп, а кој живее во Скопје, што ќе биде промовирана утре од 17.30 часот во хотелот Сонце. Делото е издадено за стогодишнината од Букурешкиот договор, односно поделбата на Македонија. Тоа сведочи за непресушниот дух и храброст на секој Македонец.

Ладе Б. Талески го објавил делото “Семејните тестаменти”.

Loading