КУД “Моминок” на фестивал во Истибања

КУД “Моминок”, по успешното претставување на фестивалот во близина на Тузла, БиХ, утре ќе учествуваат на “Истибањското здравоживо” во Истибања, виничко. Играорците, на 26 меѓународен фестивал, организиран од ансамблот “Китка”, ќе се претстават со дел од богатиот репертоар ора. Македонскиот фолклор КУД “Моминок” ќе го презентира меѓу фолклорите на Србија, Романија, Бугарија, Турција, Украина…

 

Loading