ЧАТЛЕСКИ НА КОЛОНИЈА ВО СУБОТИЦА

            Сликарот Тони Чатлески учествува на ликовната колонија во Суботица, Србија. Тој ќе има можност да твори на колонијата која се одржува повеќе години. Задоволство е да се учествува на меѓународна ликовна колонија како претставник на Македонија. На платната ќе ги пренесам моите творечки преокупации – вели Чатлески. Колонијата во Суботица започна вчера и ќе трае до 16 август.

Loading