ЈАБОЛКОВАТА КИСЕЛИНА ТРЕБА ДА БИДЕ ОМИЛЕН ПИЈАЛАК

Јаболковата киселина е богато издание на јаболко и оцет. Располага со бројни здравствени благодети. Затоа треба да биде дел од секоја трпеза. Добра е само здравата, свежа, органска и ферментирана од јаболковиот сок. При зреењето се зачувуваат и надополнуваат хранливите и лековитите својства на јаболкото. Тоа ја зголемува природната моќ.

Овој пијалок го стимулира метаболизмот за пад на телесната тежина. Го намалува шеќерот во крвта. Содржи витамин, Ц, Е, А, Б1, Б2, Б6 како и бета-каротени и биофлавоноиди. Ги дополнува антиоксидансните ефекти. Застапени се калиумот, железото, флуорот, магнезиумот, калциумот, фосфорот и борот. Важни се за одржувањето на здрави коски и за стимулација на имуниот систем. Ги отстранува причините за дијареа. Се пие една чаша вода со 1-2 лажички јаболкова киселина.

Loading