СУВОТО ГРОЗЈЕ ЗА СЕКС

Сувото грозје го поттикнува сексуалниот нагон и помога при срцеви заболувања, анемија, камен во бубрег… Можеби не делува спектакуларно, но огромни се здравствените предности. Содржи многу хранливи материи за олеснување при многу физички напори, вклучително и гастро тегоби, артритис, анемија и слично.

Секојдневното консумирање го зголемува сексуалниот нагон, оти содржи аминокиселина која помага во подигање на либидото. Ова овошје во сува состојба штити од рак на дебелото црево, оти содржи полифенолни антиоксиданси кои штитат од ширење на слободните радикали, одговорни за раст на туморите. Многу е богато со влакна за чистењето на дигестивниот тракт. Чисти токсини и го одржува здравјето на цревата. Расте издржливоста на коските и на забите, поради големото количество калциум. Содржи и бор за апсорпцијата на калциумот и создавање на коскена маса. Корисно е за превенција од остеопороза. Одличен извор е на енергија и многу е корисно за спортисти. Содржи фруктоза и глукоза со голема енергија. Го подобрува имунитетот, помагајќи во апсорпцијата на различни хранливи материи во организмот, вклучително и на витамините и на протеините.

Loading