ПЕХАР ОД “ИГРИ БЕЗ ГРАНИЦИ”

Srebrenata ekipa na Prilep - Mitreski Useinoska   Stojanoski i UseinoskiЗдружението за глуви и наглуви лица од Прилеп уште еднаш се покажа во натпреварите со останатите градови од државава. На манифестацијата “Игри без граници” во Охрид тимот предводен од секретарот Диме Башески го освои “сребреното” место, веднаш зад Струмица. Бодовите за пехар во тргање јаже, шутирање кон гол, фрлање на кош и возење велосипед ги добија Алма и Мухамед Усеиноски, Благоја Митрески и Томе Стојаноски.

Loading