СО ВЕЛОСИПЕД ПРЕКУ СЛИВА

Gradonacalnikot Risteski na dve trkalaНа велосипедската “Тура преку Слива” за Мариово, учествуваа стотина велосипедисти, меѓу кои и градоначалникот Марјан Ристески. Со педалите, на две тркала, Ристески, како рекреативец и љубител на велосипедот, рамо до рамо се носеше рамноправно со искусните, афирмирајќи го ова превозно средство за практично и евтино не само за на асфалт.

Организацијата беше на Здружението на љубители на ридскопланински активности.

Loading