МАРТИН ГО ”СУТНА” ЦЕФИО

Тенис             Градов има тенисери – ветерани, меѓу најдобрите во државава. Мартин Калески е при врвот од ранг листата. Победи на турнирот во Битола, каде учествуваа…

Loading

ГЕНЕРАЛКА ВИКТОРИЈА – КОРЗО

Трета лига             Третолигашите ги привршуваат со последните тестови. В сабота е генералната проба на Викторија со Корзо. Тимот на Кире Овезоски е ослабен без играчот…

Loading

БАКАЛ ВОДЕЛ КЛУБ ПРЕД ВОЈНАТА

Историја             Фудбалот во градов се сакал многу одамна. Бил масовно прифатен уште пред Втората светска војна. Во Варошко маало имало клуб ФК Викторија. Опстојувал од 1934 до 1941 година.…

Loading

ВРЕДИ ДА СЕ ”ГИНЕ” ЗА ПУБЛИКАТА

Фудбал: 11 Октомври мора подобро по лошиот старт             Амбициозниот 11 Октомври неочекувано загуби од Миравци со 0-2 и в недела оди да се вади на гости кај Цементарница. Тимот…

Loading

ПОСИЛНИ ОД ПРОБЛЕМИТЕ

Златен даб             Нејасна ситуација во Златен даб, машкиот ракометен суперлигаш. Нема собир. В средата ќе се направи обид.             Има непотврдени информации дека ракометарите решиле…

Loading

ФЛОРИДА ВЕТЕНА НА ЖИТО ПРИЛЕП

Ракомет: Девојките готват подвиг             Женскиот ракометен суперлигаш Жито Прилеп со доведување седум нови најави атак на високо место од табелата. Амбиција е погоре од ланското четврто, а во клубот…

Loading

МАЈТАП ЛЕТО УГРЕАНО СО ИНАЕТ

Од косо видено           Да не беше оној цезар Август, името на овој месец немаше да се поврзува со епитетот “глупав”. Ниту, пак, ќе не опаметуваа…

Loading

ДОБРИОТ ЧОВЕК Е ТАЖЕН И СРЕЌЕН СО БЛУЗ

Прилепска музичка калдрма           Се обидувам да се спротивставам на потребата да коментирам на она што како појава, тренд, комерцијализација па и во крајна линија, апсурд се случува денес на…

Loading

ПРОГРАМА ПРИЛЕПСКО КУЛТУРНО ЛЕТО

НУЦК”Марко Цепенков”   Среда, 18 август Изложбен салон почеток – 21.00 часот “Во слава на музиката”   Четврток, 19 август Плоштад Александрија почеток – 21.00 часот Концерт на староградска музика…

Loading

ЧАТЛЕСКИ НА КОЛОНИЈА ВО СУБОТИЦА

            Сликарот Тони Чатлески учествува на ликовната колонија во Суботица, Србија. Тој ќе има можност да твори на колонијата која се одржува повеќе години. Задоволство е да се учествува на…

Loading