ФЕВРУАРСКИОТ ПОХОД ДО СЛИВА И НАЗАД

В недела

По патеката на партизаните, планинари и вљубеници во природата, потомците на борците, херојскиот февруарски поход ќе го одбележат со  традиционалниот марш. Според организаторите, в недела се навршуваат 73 години од славниот марш. Неколку стотина планинари од земјава ќе пешачат по славните патеки од историјата на Прилеп, до превојот Слива, манастирот кај селото Прилепец со цел да стигнат во манастирот Свети Димитрија кај селото Селце.