ПАЛАЧИНКИ НА ПЛОШТАД

Повторно Палачинкијада утре,10 ЈУНИ, на камената бина во 16 часот за круна на учебната година . Манифестацијата изминативе години не се одржуваше и сега е вратена по 5 години пауза. Градоначалникот Борче Јовчески ќе ги чести најдобрите ученици од основните училишта и ќе им додели пофалници.

На манифестацијата ќе бидат вклучени сите основни училишта и градинките во градот.