ЏУДО МАЈСТОРИ

ОУ „Добре Јованоски

Pobednici vo dzudo - ucenicite od OU Dobre Jovanoski

На државниот натпревар во џудо, учениците од ОУ “Добре Јованоски” освоија повеќе награди. Осмоодделенците Милена Атанасоска од 8-4 одд. и Стефан Талески од 8-5 одд. го освоија првото место. Додека Маринела Атанасоска од 8-4 одд. и Антонио Талески од 8-5 одд. застанаа на втората позиција. На пиедесталот се качија и Сара Атанасоска од 8-1 одд. заедно со Матеја Кочоска од 8-5 одд. и Мартина Јанкоска од 6-6 одд., кои се закитија со бронзени медали за третата позиција.

Успесите се гордост и за најбројното училиште. 

Loading