ДОМАЌИНИ НА КЕНГУР

СОУ „Кузман Јосифоски-Питу

Kengur natprevarot e popularen megju srednoskolcite

СОУ „Кузман Јосифоски – Питу“ беше домаќин на Меѓународниот натпревар КЕНГУР – 2017. Вљубениците во математиката беа дел од големиот натпревар, кој годинава се одржува во 60 држави во ист ден и ист час.

Учествуваа 46 ученици и тоа од училиштето домаќин, СОУ „Ѓорче Петров“ и  СОУ „Ристе Ристески-Ричко“. Натпреварот го организира Активот на математичари, Жарко Смоквоски, Билјана Ѓорѓиоска, Маргарита Ангелкоска и директорот Васко Гајтаноски.

Во државава, организатор е Сојузот на математичари. 

Loading