ВРВНИ МАТЕМАТИЧАРИ

Регионален натпревар по математика

Gimnazijalcite povtorno postignaa uspeh po matematika

Гимназијата „Мирче Ацев“ беше домаќин на регионалниот натпревар по математика за средните училишта на кој учествуваа ученици од Битола, Прилеп, Ресен и Демир Хисар. Но, освен како добри организиатори, гимназијалците се покажа и со добри резултати. Од прва година, Емилија Џајкоска освои трета награда, ментор: Афродита Стефаноска, меѓу учениците од втора година, гимназијалката Ана Георгиеска освои второ место, а Симона Тошеска освои пофалница. Нивни ментор беше Маријана Спиркоска, додека Ѓорѓи Коцевски освои трета награда со менторот Барбара Велјаноска. Од натпреварувачите од трета година, Славчо Премчески освои прва награда, а Андреј Мрчески беше втор под менторство на Евгенија Нешкоска.

Гимназијалците ќе ги одмерат знаењата по математика на државниот натпревар на 18 март во Скопје.

Loading