ОСМОМАРТОВСКИ МУЗИЧКИ КОНЦЕРТ

Muzika za dusa

Ги растреперија срцата на присутните, ги разбудија заспаните емоции со музичките изведби 19 ученици од музичкото училиште. Настапија на пијанина, виолини, кларинети, труби, флејти, хармоники, кавали, тамбури, гајди, тапани, тарабука, гитара, саксофон…, ги отворија грлата пеејќи  за денот на жената 8-ми Март.

– Веќе втора година учениците изведуват прекрасни композиции од различни епохи, посветени на припадничките од понежниот пол – вели Игор Николоски, директор на училиштето.

Loading