ГИМНАЗИЈАЛЕЦ НА ПРОЕКТ ВО ШПАНИЈА

Gimnazijalecot David damjanoski vo Spanija

Гимназијалецот Давид Дамјаноски беше во Камбре, Шпанија како учесник во проектот на Ерасмус+ „Unpick your history, weave your future“. Координатор на проектот беше М-р Каролина Дамјаноска.

Беа реализирани предавања, работилници и активности за теоретско и практично учење, а како дел од проектот посетени беа Сантијаго де Компостела и музејот во истиот град, фабриката на „Pullamp Bear“ како и институтот за нанотехнологија „ЦИЦА” во  ЛА Коруња.

Целокупниот престој во Шпанија  беа проследени со активности за дружење меѓу учениците од различните земји, мегу кои од Шпанија, Италија и Чешка.

Loading