БАЛКАНСКА НАГРАДА ЗА МОДЕРЕН БАЛЕТ

ОУ „Блаже Конески

Tancot im donese balkanska nagrada

Група ученички од ОУ „Блаже Конески“ за модеререн балет освоија балканска награда. Групата New Generation го освои второто место на натпреварот Dance Masters 2016. Во силна конкуренција хип-хоп девојките, се искачија на втората позиција на балканскиот натпревар во Скопје. Кореографијата е на Оливер Богојевски. Играа хип-хоп модерен балет и одлично го претставија и училиштето и градот.

Ова не е прва награда. Ги имаа многу и групата ќе продолжи со посветена, континуирана и квалитетна работа. Во победничката танцова група се ученичките: Александра Стојаноска, Фросина Трајкоска, Сања Велеска, Јована Јосифоска, Андреа Пупунческа, Теодора Наумоска, Мелани Нешкоска, Милена Јованоска, Теодора Видеска и Ангела Камческа. 

Loading