ЗЛАТЕН МЕДАЛ

ОУ „Блаже Конески

Nevena Stojanoska - idna atleticarka od OU Blaze Koneski

Во спортот им нема рамни. Учениците од ООУ „Блаже Конески“ незнаат за доста. На трката која се одржа во Куманово наречена Атлетски митинг ”11ти Октомври”, ”зграпчија” уште една награда.

 Малечката Невена Стојаноска со својата брзина се искачи на врвот со освоено прво место за трчање.

За големата храброст во дисциплината на 200м цицибани на Стојаноска и беше врачена диплома и златен медал. Убав успех. Талентираните спортисти и овој пат ги зацврстија позицијата и угледот на училиштето стекнати низ годините.

Loading