ФЛАЕРИ ЗА КОНТРА НА АВТОМОБИЛИТЕ

ОУ Добре Јованоски

Pomalku  avtomobili sakaat decata

Четвртоодделенците при ОУ „Добре Јованоски“ предизвикаа воодушевување кај граѓаните со поделбата на флаери со пораки за 22 Септември – денот без автомобили. Учениците, под раководство на стручниот актив од одделенска настава со менторот Каролина Николоска и во соработка со наставницката Винета Џумеркоска, ја подготвија мотивациската активност за зајакнување на свеста кај граѓаните за здрав живот. Изработија флаери за промоција на пораките, “Пешаци! Вози велосипед! Живеј здраво! Остави го автомобилот!”.

Sala za razvoj na sportot

За сефте на отварањето на новата спортска сала имаше спортски-рекреативен хепенинг со учество на екипи во кошарка, ракомет и одбојка од многу училишта и спортски клубови. Се одигра ревијален натпревар меѓу фудбалерите на Победа и Пролетер.

Спортските мечеви имаа и хуманитарна природа за собирање средства за слабоситуираните семејства од Тризла. 

Loading