БОРАЧ И МАРАТОНЕЦ

ОУ Рампо Левката

Gi tusira site protivnici - Stefan Stojanovski

Ученикот Стефан Стојановски од седмо одделение од ОУ “Рампо Левката” го освои првото место во слободен стил во категоријата 32 кг. на меморијалниот турнир во борење “Јован Димитров” во Неготино. Тој ги “кутна” сите противници да се качи на тронот. “Надежниот борач стана вицешампион на турнирот во Прилеп пред неколку недели и трет на меѓународниот турнир во Бугарија минатиот месец.

Деветтоодделенката Михаела Велкоска стаса трета на целта на трката во планинско трчање Крали Марко Треилс.

Loading