НАТПЕЈУВАЊЕ НА РЕЦИТАТОРИ

Vestite recitatori dobijaa priznanijaВо библиотеката во СОУ ,,Ѓорче Петров,, се одржа вториот рецитаторски натпревар на средните училишта во чест на празникот  Св. Климент Охридски, просветителот и основоположникот на Охридската книжевна школа. Учениците се претставија со стихови од познати поети, што ги подготвиле заедно со менторите. Колку и да била тешка задачата на жири – комисијата, присутните уживале во марифетите на пеењето стихови.

Драмската секција на домаќинот ја одигра претставата ,,Игра со натемаго”. Приредбата се збогати со музичките настапи.

Loading