НА ПРАКСА ВО СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА

СОУ „Ѓорче Петров“

Potpotkovani medicinari za hirurski bolestiМедицинарите од СОУ „Ѓорче Петров“ постојано, теоријата ја применуваат практично. Овојпат, учениците од трета година од профилот медицинска сестра тркнаа до специјалната болница Филип Втори. Едукативно – информативната посета им овозможи одблиску да се запознаат со дијагностичките методи, како и со негата на болните во здравствената установа. Во знак на благодарност, за неколку годишната соработка, доделија благодарница на специјалната болница. 

Loading